12.11.2006

 

Korkeakulttuuria

Innostuin tuossa yksi ilta katsomaan Andrew Lloyd Webberin musikaaleja joita omistan, eli perinteiset Cats, The Phantom of The Opera ja Jesus christ Superstar. Täytyy myöntää, että henkilökohtaisena suosikkinani säilyy Cats. Nauhoitetulla DVD:llä esiintyvistä varsinkin Jo Gibb Rumpleteazer-roolissa ja Veerle Casteleyn Jemiman roolissa ovat aivan loistavia.

Joku sanoi minulle aikanaan, että Cats on huono siitä syystä, että se on lähinnä tanssia, ja musiikki jää sivuosaan. Olen ehdottomasti eri mieltä. Cats musikaalissa on mitä mahtavampia lauluja, ja täydelliset koreografiat vain parantavat sitä. esimerkiksi Memory on yksi Lloyd Webberin tunnetuimmista lauluista. Minulla on käynyt onni, että olen saanut nähdä tämän esityksen livenä.

Toinen mikä närkästyttää, on Aamulehden arvostelijan kuvaus JSC musikaalista joka tuli televisiosta juuri äskettäin. Ettäkö huono musiikki, huonot laulajat, stereotyyppinen, kliseinen. Ensinnäkin Carl Anderson on loistava laulaja ja näyttelee Juudaksen osan mahtavasti. Arvostelija haukkui, että hän on osassa koska on paha, ja tummaihoinen, kun taas itse sain kuvan, että musikaali ei kritisoi Juudasta, vaan enneminkin Jeesusta, ja yrittää auttaa ihmisiä ymmärtämään Juudasta. Muistetaan tässä vielä, että tarinahan ei ole Lloyd Webberin kirjoittama. Monia jopa ärsyttää Ted Neeley Jeesuksen roolissa. Minun mielestäni hän on vahva sopraano, sopii täydellisesti siihen rooliin. Jeesushan on tarinan sankari, ja kautta aikojen sankarilla on ollut kirkas ja korkea ääni, kun taas viholliset, kuten fariseukset tässä mörisevät alhaalta.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?