8.16.2007

 

Blatta orientalis??

Tänään, eli torstai 16.08.-07 päiväni pelästi pieni ötökkä. Ai kuinka? No aloitetaanpa alusta.

Tiistaina samaa viikkoa kävin henkilöstövuokrausfirmassa, Profficessa pyytämään työtodistuksia työvoimatoimistoa varten. Samalla avasin työnhakuni samaisessa yhtiössä. Vähän sen jälkeen kun olin lähtenyt minulle soitettiin, oli haettu työntekijöitä kontinpurkukeikalle Kauppahuone Harjun tiloihin Lakalaivaan. Vastasin kyllä, vaikka minulla oli äärimmäisen huonoja kokemuksia samoista hommista, rahasta kun oli puute.

Työ alkoi kahdeksalta aamulla, ja kesti 4 tuntia, eli loppujen lopuksi käteen ei jäänyt käytännössä yhtään mitään. Purimme kaksi rekan kuormaa kiinalaisista työstölaitteista, akkulatureista yms. tavarasta.

Viimeistä rekkaa ja viimeisiä laatikoita tyhjentäessämme työparini huomasi liikettä nurkassa. Hän huomautti heti, että laatikoiden takana on iso torakka. No itsehän mielenkiinnolla jäin odottamaan mitä sieltä paljastuisi. Alinta laatikkoa nostaessamme sen alta juoksi tämä: http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/e/e8/200px-Blattellaasahina.jpg


Nyt sittemmin teki mieleni ottaa selvää, että mikä elukka oli kyseessä. Itse lähdin sillä oletuksella, että kyseessä on Blatta Orientalis sillä se sopi kooltaan kuvauksiin.


Mutta jokin häiritsi. Nimittäin kyseinen elukka ei ollut musta, vaan punainen, eikä juovikas, vaan sillä oli selässä isot siivet. Onneksi eräs meistä sai sen tapettua ennen kuin se lensi tiehensä. Mikäli ymmärsin oikein, Suomen luontoon ei saisi päästää vieraita hyönteisiä sillä se saattaa järkyttää ekologista tasapainoa. Jne. Jne.

Eli torakka oli n. 4 cm pitkä. Ei mikään kaunis katsottava. Itse en sitä suostunut tallomaan. Itse asiassa kooltaan se muistutti eniten amerikkalaista torakkaa


Mutta sehän olisi silkka mahdottomuus.

Työnantajani sanoi, ettei ole ikinä nähnyt mitään elävää konteissa, ja hyvin ymmärrettävää se onkin; kontti pakattiin Kiinassa (tästä todisteena kiinalaiset asiakirjat), josta se sitten kuljetettiin laivaan. Laiva Kiinasta Suomeen purjehtii Intian valtameren kautta kiertäen sitten Hyväntoivonniemen Etelä-Afrikassa, jossa on talvi tällä hetkellä. Siitä se kulki Afrikan länsirannikkoa kiertäen Espanjan niemimaan ja jatkaen matkaansa välimerelle. Lopulta se saapui siis Tampereelle, koskemattomana. Kaiken kaikkiaan tämä matka kesti kuukauden. Sinä aikana torakka koki hyvin kuumia ja hyvin kylmiä olosuhteita, mutta jotenkin se selvisi. Sen lisäksi se oli poikkeuksellisen suuri ollakseen joku muu kuin Amerikan torakka Periplaneta Americana, mikä olisi myös silkka mahdottomuus, ellei se olisi ensin matkannut Jenkeistä Kiinaan ja sieltä Suomeen. Paska mäihä hienon reissun päätteeksi sanoisin jopa. Kuolla nyt kengänpohjaan.

Samoihin aikoihin ajoi joku autoilija toisen perään läheisessä risteyksessä. Peräänajettu poistui paikalta viimeiseksi kohti vahingonarviointia ruotsalaisin rekisteriottein.

Comments:
Nato-keskustelu vaatii ajattelua itsenäisesti eikä Moskovan koirakerhon haukunnan mukaan

Stalininistinen ( Putinin ) sirkustirehtööri Manilov leikkii sirkuksen ruoskanheiluttajaa

Mikään pakko ei ole sen ruoskan tahdissa tanssia

Miehitetyt alueemme takaisin niin maaraja lyhenee ja meriraja kasvaa

http://kavkaz.fi terveiset ryssäksikin Maniloville http://kavkaz.fi/ru/ Spasiba

Seppo Lehto aluepalauttaja Tampere

Pro Nato-jäsenyys
3. Seppo Lehto Tampere

Lehto Seppo Karjala takaisin miehittäjä-Ryssä ulos sanoi...

No Jaffan blogiin;) sivariudesta erikseen

En näe mitään syytä miksi sivariuden ajan pitäisi olla enempi kuin varusmiespalveluajan.

Mikään pakko ei ole laillisesti myöskään sivariaikaa suorittaa.

Siitä on todisteena mm. portsariaikana minulle hullun papereitaan tuoneet.

Sopii kysyä olivatko nämä "hullut" viisaampia kuin sivarit ja mopotukseen alistuneet nuorukaiset, sillä yksissä housuunpaskomisilla tuli vapaata aikaa nuoruudessa muuhunkin kuin palkattomaan kyseenalaiseen maanpuolustustyöhön = lojumiseen. Maanpuolustuskoulutus oli ainakin minun aikanani Parolan nummella ketjupolttajien ja juoppojen käsissä. Jälki ja taso oli sen mukaista.

PS: Nato-jäsenyys toisi myös varmaaankin lyhennyksen sivariuteen, jollei hullun papereita viitsi hankkia.

Hullun papereiden hankintaa suosittelen, jollei viitsi aikaansa tappaa räkäjuoppojen, nikotinistien tai anarkokomujen seurassa.

Suomessa pitäisi olla mahdollisuus suorittaa varusmiespalvelus eliittijoukko-osastoissa mihin ei juoppoja, eikä nikotinisteja huolita.
Ihmisoikeusaktivisti Seppo Lehto
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?